2007 m. lapkričio 10 d., šeštadienis

Testamentas

Klausimas:
Laba diena,
Noreciau jusu paklausti. Prasau labai atsakyti.Kuo skiriasi sios dvi ligos: sutrikusi samone (apkvaitimas) (F06.8) ir silpnaprotyste – sergant issetine skleroze (F02.8) ir ar galejo suvokti savo veiksmu reiksme. Jei truksta informacijos prasau parasyti. Labai lauksiu atsakymo. Is anksto labai aciu.

Atsakymas:
Samones sutrikimas (apkvaitimas) dazniausiai buna trumpalaikis.Demencija (arba silpnaprotyste) - tai negriztami pakitimai atsirandantys del ivairiu ligu, traumu, alkoholio vartojimo. Demencijos skirstomos i lengvas, vidutinio sunkumo ir sunkias. Priklausomai nuo jos laipsnio sprendziama ar asmuo yra veiksnus. Tai atlieka teismo psichiatrijos ekspertai.

Klausimas:
labai aciu uz atsakyma. dar norejau patikslinti.mano sesuo sirgo issetine skleroze ir mire su sia deagnoze issetine skleroze galuniu tetrapareze. sias dvi ligas(anksciau minetas) deognazavo teismo psichitrine ekspertize po mirties jos yra skirtingos mano manymu.buvo tokia situacija kai sesuo buvo gyva pasirase testamenta ir dabar irodinejame ar ji galejo atsakyti uz savo veiksmus ir ar galejo suprasti ju esme bei juos valdyti t.y. ar suvoke ka ji daro ir ar pati galejo pasirasyti. Del pasirasymo abejoniu nekyla nes buvo sunkios busenos ji nevalde nei ranku nei koju, o ar galejo ji suprasti savo veiksmus del testamento lauksiu atsakymo
aciu.
Atsakymas:
Ar galejo suprasti savo veiksmus tuo metu? Galima butu atsekti is ambulatorines korteles ir stacionaro ligos istoriju gydytoju ar slaugos darbuotoju irasu. Jei aprasomi ryskus silpnaprotystes pozymiai tuo metu, kai buvo pasirasytas testamentas, tai gal ir pavyktu teismui irodyti.....

Klausimas:
teismo ekspertai ir remiasi paskutiniais irasais parasytais korteleje. Tai jos gydytojos parasytais zodziais dezeorentuota savyje, laike, vietoje, is siu zodziu jie tai teigia, kad ji sirgo silpnaprotyste.Taciau buvo i teisma iskviesta gydytoja ji paneigia tai, kad ji negalejo suprasti savo veiksmu ir atsako uz savo parasytus zodzius, kad ligone buvo silpna negalejo pati valgyti, ji puikiai zinojo, kad mirs, nenorejo kalbetis su med. Personalu, nes jai dare skauda perrisinedami pragulas, kur buvo gilios ir skaudzios dubens srityje ant koju veliau atsirado ir ant ausu. Pries sudarinedami testamenta notares konsultantes klause kokia liga, nes ju notarinis biuras aptarnauja slaugos namus ir zino matomai, kad ten sunkus ligoniai daugauma seneliai, bet mano seseriai buvo 39 metai. Klause ar ji blaiviai mastanti, paklausti jos gydancios gydytojos. Sesers gydytoja pasake, kad ji normaliai mastanti, tik kad pati pasirasyti negales ir jokiu psichiatru jai nereikia. Nors jai buciau pakvietus psichiatrus butu atlike mental testa ir nereiketu bylinetis, bet ,deja, sio veiksmo neatlikau. Atejusi notare pati isitikino jos blaiviu protu ir mate, kad negali pasirasyti, nors advokatai teigia notare ne medikas ir ne Dievas. Taciau eksertizes skiriasi, noreciau Jusu paklausti koks butu sprendimas ir gal turite koki patarima, ka galima butu dar padaryti ir kur kreiptis. Labai aciu uz Jusu atsakymus bei bendravima su manim.
Laukiu atsakymo.

Atsakymas:
Toliau net nezinome ka patarti. Teismo ekspertu isvada paprastai buna virsesne. Tad nelabai suprantama, kodel teismas remesi gydancios gydytojos informacija. Gal advokatas jums galetu padeti?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą